Lyst på en julegave?

Etter å ha blitt inspirert av alle de hygglige adventstrekningene i jula, spesielt Lise, har jeg funnet ut at jeg også vil spre litt juleglede. Jeg har derfor bestemt meg at jeg på søndag skal trekke ut to heldige som får en adventspakke sendt fra meg 🙂

Alt du trenger å gjøre for å vinne er å fortelle meg en hygglig julehistorie i kommentarfeltet innen søndag kveld klokken 20.00 😀

14 kommentarer

 1. va veldi koseli den gången vi sala opp han Vargpil (vakker kaldblodstravar) me vogn å nisseklea både på han å oss, åsså kjørte vi rundt i bygda å leverte ut julegava =) d va vakkert d. men kaldt. bjelle hadde vi og, shikkeli julestemning dær vi kom bortover veien travanes med bjellesag!

 2. Hvem har vel ikke lyst på en spennende og mystisk julegave med totalt ukjent innhold 🙂

  Et av mine koseligste juleminner er da jeg og onkelen min gikk julebukk rundt til naboene og sang julesanger. Vi gikk ikke på beina nei, siden jeg/vi bodde på gård den gangen, brukte vi traktoren og hadde rattkjelken bundet bakpå, der satt jeg stolt som en hane. Onkelen min døde da jeg var 15 år, det er 11 år siden nå. Jeg har utrolig mange fine minner fra ting og tang vi fant på sammen.

 3. Jeg har mange fine juleminner, men om jeg har noen bestemt julehistorie vet jeg ikke. Jo, jeg kan jo fortelle om da jeg var tre og vi fortsatt dro til bestemor og bestefar for å feire jul. Jeg husker fint lite, bortsett fra at juletreet stod i kroken av stuen, inn mot det som før var kjøkkenet (tante og onkel har bygget om). Nissen kom, men jeg skjønte det var mamma fordi nissen hadde samme briller som mamma.

  Jeg driver jo på og krysser fingre og tær for at jeg skal få tidenes juleopplevelse når jeg treffer Julie om tolv små dager. Tenk det, endelig skal jeg få snuse og kose og klemme på skjønne små legger og armer (eller små og små, hun er en blubbis). *glede seg*

  Ha en fin adventstid!

 4. Hehe. Kommer på en historie som skjedde da jeg var barn.
  Det var i romjulen og jeg var på besøk hos en av mine venninner.
  Vi satt og fortalte spøkelsehistorier, da vi med ett hørte noe skraping på ytterdøren. Vi var ikke høy i hatten da vi gikk ut for å se etter. Men det var ingen der. Vi gikk inn igjen, men det ble ikke flere spøkelsehistorier. For det ble nemlig mer skraping på døren. Vi holdt hverandre i hånden og gikk ut for å se etter enda en gang, men igjen. Ingen ting. Da skrapingen kom for tredje gang kom moren til min venninne ned fra loftet og spurte oss om vi ikke hadde hørt at katten ville inn 🙂
  Ha en fortsatt fin adventstid

 5. Julehistorien ja.. den julen jeg faktisk husker beste er det året det kom 2, ja to nisser på besøk samtidig..

  Måtte vel ha vært en rundt 6- 7 år, og vi var samlet hjemme hos oss, min søster , som er 4 år yngre, jeg , mine foreldre , mine besteforelder, min 5 søskenbarn og min farmor..

  Vanligvis når nissen var ventet, så måtte enten pappa eller farmor på do, eller hadde glemt noe i kjelleren ol, så vi satt som på pinner for å finne ut hvem som gikk.. skulle jo avsløre Nissen vettu…

  Plutselig ringte det på døren, og inn kom to nisser, og ingen hadde gått ut.. Begge nissene hadde store sekker med seg også snakket de nissespråk (les nordnorsk).. Vi ungene ble litt satt ut, men så kom jo pakkene frem, en og en, til begge sekkene var tomme og da satte begge nissene seg ned og fikk en liten likør av pappa..

  Forklaringen til at det var to nisser, var at nissefar hadde SÅ mye å gjøre at han hadde med seg nissebestefar , slik at de skulle rekke over alt !

  Etterhvert gikk jo nissene, og vi ungen heiv oss i vinduene,for å følge med hvor de gikk, og de gikk ned bak huset til naboen, der vi hørte det ringte i bjeller..

  Den julen snakket vi om leenge , og det gikk mange mange år, tror nesten jeg var tenåring jeg, før jeg fant ut at nissene var naboen som var fra Finmark og broren hans, og bjellene, var to gamle rensdyrbjeller bror hans hadde hatt med i førjulsgave til naboen..

  De hadde vist ikke hatt det så gøy før de heller..

  Så god jul, og ha en herlig advent..

 6. En julijulehistorie. De som er vant med barn kjenner sikkert følelsen man får når man oppdager at det er helt stille istedenfor lyden av barn. En julidag tidlig på 60-tallet fikk mamma den følelsen, og måtte selvsagt ut på leit etter lille U9. Etter å ha lett både i hagen og inne fant hun meg på loftet i et kott. Der hadde jeg fått lokket av julepynteska og satt glad og fornøyd og skinte som et nypynta tre full av glitter, kuler og norske flagg. Dèt skulle vært fotografert!

 7. Alle liker vel pakker?? :O)

  Alle juler feirer vi på bondegården hos bestemoren min. Den ligger litt avsides til og det er så koselig der hver eneste jul. Men en jul husker jeg spesielt godt. Jeg var ikke så gammel, men var av den oppfatninga at nissen skulle ha grøt på låven. De voksne mente at den ikke kom til å bli spist, men jeg var sta.

  Når vi dagen etter gikk ut på låven, var all grøten borte. Og jeg var overbevist om at låve-nissen hadde spist den.

  Det var siste året bestefar var i live, så det er kanskje derfor jeg husker det spesielt godt.

  God jul!

 8. En liten historie skal du få! 🙂

  Den julaftenen jeg husker aller best er den som skilte seg ut litt fra de andre. Faren min var invitert til å være nisse hos en nabofamilie, mens lillebroren min var invitert til å være nisse hos en annen nabo. Siden vi ikke hadde noe besøk hjemme hos oss på julaften det året, var det ikke så nøye når vi spiste julemiddagen. Vi utsatte hele den vanlige tidsplanen vår litt og kledde oss ut som nisser alle mann og damer! Faren min som ordentlig gamlenissen med hvitt saueullskjegg, brødrene mine som litt yngre nisser, og mamma og jeg som nissekone og nissedatter. Så gikk vi alle sammen til de to naboene og du skal tro barna fikk store øyne da hele nissefamilien kom på besøk! De voksne ble også overrasket og synes det var kjempemorsomt at vi kom alle sammen. Det var utrolig morsomt å glede andre på den måten, og samtidig gjøre noe så fint sammen med familien min.

  Klem AM 🙂

 9. Så koselig 🙂
  Jeg og mannen min begynte i fjor å feire jul for oss selv, det er bare så koselig! Jeg laget ribbe for første gang og vi spiste oss mette så det tøt ut av ørene. Så koste vi oss med å åpne julegavene og se på at pusten vår lekte med juletreet og stakk seg på barnålene 🙂 Jeg gleder meg masse til jula i år også =)
  Ha ei god helg og GOD JUL!

 10. Oi! Vanskelig å komme på noen som virkelig er verdt å fortelle om. Men kanskje noe av det beste med julen er kvelden lillejulaften. Har elsket den siden jeg var liten, hvor hele familien er samlet. Rent hus, nydusjet, pynting av juletre, og hvor hele familien koser seg med frukt og godteri foran tv`n med alle de tradisjonelle juleprogrammene… Da er det jul! 🙂 Ha en flott førjulstid, Renate! 🙂

 11. Så koselig og julete du hadde det da! Er så hyggelig å titte rundt i blogger og bli inspirert av andres julevibber.

  Jeg husker godt en gang bestemor og bestefar kom på besøk i jula, og jeg og bestemor benket oss foran TVEn for å se «Vesleblakken». Allerede før barne tv begynte satt vi begge å tuta over hvor tragisk det var at blakken reddet lillegutt men døde selv. Så når programmet begynte satt vi tett sammen med armene rundt hverandre og gråt som bare det over denne fantastiske hesten. Mye grining til å være en koselig julehistorie, men for meg er det et veldig godt minne. Barnebarn og bestemor – like sentimentale begge to. Mens pappa stod i bakgrunnen og humret for seg selv…

  Håper du får en god førjulstid!
  Klem!

 12. Og jeg har en julehistorie- ikke akkurat av den hyggelige, men minneverdig sorten: Min bror klarte å fortelle at han hadde fått en klekkelig fartsbot, midt under julemiddagen. Men massiv kritikk fra 4 andre samt lite forståelse for hans synspunkter om han han var forfulgt av trafikkpolitiet ( og parkeringsvakter), satt han deler av juleaften i furtebua og så video…Men, han beit det i seg, og dukket opp til gaveutdelingen, og alt var bra etter det…

 13. Vi bor rett ved to store kjøpesentre. Det betyr at vi må stå i lange bilkøer for å komme fram og tilbake til huset vårt. Julaften formiddag skal gemalen kjøre jentene rundt med venninegaver. Etter å ha stått lenge i kø kommer eldstemann på at hun har glemt pakkene hjemme. Faren har da litt å si og sier blandt annet at han skal flytte til Afrika for der er det ikke kjøpesentre. Da svarer den yngste:» men pappa du liker ikke sol, så du må flytte til Nordpolen.» Da kunne ikke faren la være å smile han heller.

 14. Lillefrøkna mi er 5.5 år. Og nå på fredag så hadde det satt opp skuespill for de andre basene i barnehagen. I forkant av dette kom hun stolt hjem og fortalte at hun skulle være Josef. I utgangspunktet hadde hun veldig lyst å være Jesus, men hun fikk ikke plass i krybba;) Samme dagen som hun fortalte at hun skulle være Josef gjorde hun en del ting her hjemme for å hjelpe til. Og på slutten da jeg sier til henne: Å du er vel en engel som er så flink å hjelpe, setter hun henda på hofene og ruller med øyene: Du mamma, jeg sa jo at jeg skulle være Josef!!! Jeg er ingen engel da!!!!

  Jeg syns jo dette var kjempegøy og en morsom kommentar, og den kommer garantert til å bli gjenfortalt til lillefrøknas store fortvilelse som årene går 🙂

  Ønsker deg en fin førjulstid:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s